Louis Poulsen Lighting, Vejen

Geschiedenis

Louis Poulsen werkt al meer dan 70 jaar samen met visionaire architecten en designers door innovatieve verlichtingsoplossingen te ontwikkelen voor gebouwen en hun onmiddelijke omgeving. De prachtige stijl, het vakmanschap en de kwaliteit van Louis Poulsen’s producten  siert menig prominent project over de gehele wereld.

Louis Poulsen is een internationale verlichtingsfabrikant. Louis Poulsen richt zich op de professionele en private verlichtingsmarkt en produceert en ontwikkelt lichtoplossingen voor binnen en buiten.

Nauwe samenwerking sinds vele jaren met architecten heeft van Louis Poulsen een marktleider gemaakt in architecturale verlichting op de wereldmarkt.

Louis Poulsen’s visie in architecturale ontwikkeling begon bij haar samenwerking met een van de gekendste en meest gerespecteerde verlichtingsontwerpers, Poul Henningsen.

Samen met Poul Henningsen creëerde Louis Poulsen een verlichtings- en productfilosofie die zich laat samenvatten in de woorden funktie, comfort, en atmosfeer.

Deze filosofie beïnvloedt tot op de dag van vandaag duidelijk het erg eenvoudige en functionele productontwerp –gericht op het menselijk welbehagen bij de waarneming van kunstlicht- dat unieke lichtomgevingen helpt creëren.

Louis Poulsen’s benadering van verlichting ligt in de strikte en compromisloze productfilosofie gebaseerd op eenvoud. Er mogen geen elementen aanwezig zijn die geen verlichtings-gerelateerd doel hebben.

Dit resulteert in producten die erg eenvoudig en discreet van design zijn, ideaal geschikt voor allerlei soorten architectuur, zowel nieuwe als oude, door verschillende culturen heen.

Louis Poulsen’s productontwerp wordt eveneens bewonderd voor haar unieke kwaliteit en blijvende aantrekkingskracht, met als gevolg dat projecten jaar in jaar uit hun hedendaagse look behouden.

Missie

Onze passie is het ontwerpen en verkopen van uitmuntende verlichtingsconcepten middels producten die sfeer bieden aan mens en architectuur.

Met unieke verlichting bedoelen wij verlichting in nauwe aansluiting met onze verlichtingsfilosofie. Verlichting die uitgebreid wordt getest om comfort en sfeer te verhogen. Dit zijn elementen die Louis Poulsen nauw verbindt met menselijk welzijn in kunstmatig verlichte ruimten, en die –wat wij noemen- de Feel Good Factor van het lichtarmatuur helpen te optimalizeren.

We ontwerpen producten die strikt passen in onze productfilosofie. Dit betekent dat alle producten getest worden in relatie tot hun funktie, comfort en atmosfeer.

We produceren verlichting voor mensen en voor hun welzijn. Louis Poulsen’s verlichtingsfilosofie ontwikkelt zich in lijn met de beschikbare lampbronnen, die steeds het fundament zijn in de ontwikkeling van onze producten. Energieverbruik, algemeen menselijk welbevinden en onze waarden samen leveren de basis voor Louis Poulsen’s productontwikkeling.

Visie

Waar uitmuntende verlichtingsconcepten nodig zijn is Louis Poulsen de meest gewilde partner en merk.

Louis Poulsen’s nauwe samenwerking met architecten is de verklaring voor haar marktpositie door de jaren heen. De combinatie van de architecturale benadering, Louis Poulsen’s lichtfilosofie en de gezamelijke expertise heeft geleidt tot indrukwekkende en innovatieve lichtoplossingen met wereldklasse.

Louis Poulsen’s  richt zich als partner vooral op de unieke samenwerking tijdens de productontwikkeling en de technische ondersteuning in relatie tot specifieke projecten. Zulke samenwerking resulteert regelmatig in produkten die deel werden van Louis Poulsen’s standaard productengamma, dankzij hun uniek ontwerp en grote veelzijdigheid.

Met Louis Poulsen als partner kunnen we een verlichtingsproject creëren dat de toets van de toekomst kan doorstaan en voldoet aan de hoogste vereisten van kwaliteit, functionaliteit en design.

Louis Poulsen’s geroemde lichtfilosofie.

Louis Poulsen’s verlichtingsfilosofie wordt geroemd en bewonderd over de gehele wereld. Wij zijn hier erg fier om, en hebben veel te danken aan PH die in 1920 introduceerde wat zich later ontwikkelde  als onze verlichtingsfilosofie.

De essentie van ons werk is een mensvriendelijke verlichting te creëren – comfortabele verlichting die mensen in een mooi licht stelt en een excellente sfeer tot stand brengt. Kortom, we willen dat de mensen zich goed voelen in het gezelschap van Louis Poulsen’s verlichtingsconcept.

Louis Poulsen’s lichtfilosofie bestaat uit drie elementen: Funktie, Comfort en Atmosfeer. Wij gebruiken de afkorting FCA© in internationale context wanneer we de wereld vertellen over de waarden die onze verlichting definiëren.